English Nederlands

Solidarity Grant

april 8, 2022

In 2021 bestond Alert Fonds voor Jongeren 30 jaar! In die 30 jaar hebben we heel veel actiegroepen kunnen helpen met hun acties, maar we zijn niet de enige die achter de schermen activisten helpen. Om ons dertigjarig bestaan te vieren willen we dan ook graag de groepen, organisaties, en vrijplaatsen die de actiebeweging mogelijk maken in het zonnetje zetten. 

Normaal steunt Alert eenmalige projecten, maar het is belangrijk niet te vergeten dat de organisaties die structurele steun bieden cruciaal zijn voor activisme. Daarom reiken we met trots een solidarity grant van 1,000 euro uit aan elk van de volgende organisaties:

 • Abolish Frontex
 • Abortion Network Amsterdam
 • De Arrestantengroep
 • Bollox
 • European Legal Support Centre
 • Molli Chaoot
 • De Nieuwland
 • Paper Jam
 • Radical Solidarity
 • Rampenplan
 • RiseUp
 • Theaterstraat
 • Wonda Collective

We wensen alle (jonge) activisten een strijdbaar jaar toe en kijken ernaar uit om jullie de komende jaren te blijven ondersteunen!