English Nederlands

Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar alert@alertfonds.nl

Ik heb geld nodig voor een actie die ik wil uitvoeren. Hoe doe ik een aanvraag?

Bekijk eerst de criteria om te kijken of de aanvraag in aanmerking komt. Vul dan het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.

Hoe lang duurt het voordat ik hoor of mijn aanvraag is goedgekeurd?

Binnen drie weken nadat wij het formulier hebben ontvangen, wordt je bericht over de verdere procedure. Het is mogelijk dat een bestuurslid je nog schriftelijk of telefonisch benadert om mogelijke onduidelijkheden in de aanvraag op te lossen. Doorgaans ontvang je binnen acht weken schriftelijk bericht over de genomen beslissing.

Mijn actie is al over drie weken, wat doe ik dan?

Dien dan een snelverzoek in. Let op: wij dragen maximaal €250,- bij voor een snelverzoek.

Ik heb subsidie van Alert ontvangen en mijn project of actie is afgelopen. Wat doe ik nu?

Stuur na afloop van de actie de verantwoording op. Deze bevat een omschrijving van de actie, een financiële verantwoording en waar mogelijk ook beeldmateriaal van de actie (krantenknipsels, foto’s of filmpjes). Doe je dit niet, zonder reden van uitstel, dan kun je op onze zwarte lijst terecht komen. In dat geval kun je geen aanvraag meer doen bij Alert.

Is het mogelijk om Alert als referent op te geven als ik een aanvraag indien bij een ander fonds?

Nee, dit is niet mogelijk. Alert kan namelijk geen oordeel geven over het inhoudelijk aspect van je project, omdat we er niet bij zijn. Dit zullen we ook tegen fondsen zeggen. Het heeft dus geen zin om ons als referent op te geven.