English Nederlands

Over Alert Fonds

Sinds 1991 neemt Alert Fonds voor Jongeren (Alert Fonds) een unieke en onafhankelijke positie in binnen de Nederlandse en internationale fondsenwereld. Alert Fonds is een onafhankelijk fonds dat progressieve projecten van jongeren ondersteunt. Alert Fonds wil dat activistische jongeren beter of meer gehoord worden, maar denkt dat alleen jongeren zélf hiervoor kunnen zorgen. Daarom ondersteunt Alert Fonds nationale en internationale jongereninitiatieven met kleine subsidies. Alert Fonds wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste bestuursleden, allemaal vrijwilligers en tussen de 18 en 36 jaar. Daarnaast heeft Alert Fonds één betaalde medewerker in dienst; de coördinator. Om belangenverstrengeling van de coördinator binnen het bestuur te voorkomen, is een vertrouwenspersoon aangewezen buiten het dagelijks bestuur waar de coördinator terecht kan.

Emma Alexandra Broholm (25)
Lid sinds: 2020
Functie: Voorzitter, Algemeen Bestuurder en Coördinator.
Voor mij betekent activisme een stem geven aan gemarginaliseerden in de samenleving en het strijden voor gelijkwaardigheid en duurzaamheid.
Naast Alert Fonds ben ik onderzoeker, coördinator en consultant op het gebied van kinderrechten en klimaatrecht en de intersectie van deze rechtsgebieden.

Hugo Hanema (25)
Lid sinds: 2019
Functie: Secretaris, Algemeen Bestuurder.
Voor mij betekent activisme de realisatie dat rechten van onderdrukte groepen nooit in steen gebeiteld zijn, maar constant verdedigd moeten worden tegen hen die ze zouden ontnemen. Dat gebeurt niet alleen aan de stembus, maar ook door directe actie.
Ik heb een achtergrond in de sociale wetenschappen en ben van plan ook in de economische wetenschap te studeren. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met (radicaal) linkse politiek. Verdere hobby’s zijn onder andere muziek, lezen en schaken.

Joran van Apeldoorn (28)
Lid sinds: 2019
Functie: Penningmeester, vastgoed, Algemeen bestuurder.
Activisme is voor mij het naleven van je eigen moraal boven de wetten en regelgeving die worden opgelegd door machthebbers. Er is enorme onderdrukking in de maatschappij, en er zal dan ook altijd actieve strijd nodig zijn. Ik geloof dat je het sterkste als individu en via directe actie, en weinig zal bereiken als kiezer of consument. In het dagelijks leven ben ik onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam over de sociaal maatschappelijke en juridische impact van nieuwe technologieën. Mijn achtergrond is in de wiskunde en informatica.

Ivens Reis Reyner (31)
Lid sinds: 2021
Functie: Algemeen Bestuurder
Met meer dan tien jaar ervaring in het bevorderen van mensenrechten, ben ik een queer feministische activist en werk bij Human Rights Funders Network. Ik kom uit Brazilië en ben ook de mede-oprichter van Coletivo Mangueiras, een door jongeren geleiden grassroots-organisatie die zich inzet voor de bevordering van raciale, gender- en seksuele en reproductieve rechtvaardigheid in het land. 

Timo Bravo Rebolledo (32)
Lid sinds: 2017
Functie: Algemeen bestuurder
Activisme betekent voor mij het streven naar, en je actief inzetten om progressieve verandering in de samenleving te realiseren. In het dagelijks leven werk ik bij de het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als senior adviseur waar ik me bezig hou met informatiemanagement vraagstukken op het snijvalk van digitalisering en de publieke sector.

Bruno Miguel (31)
Lid sinds: 2021
Functie: Algemeen bestuurder
Activisme is voor mij het besef dat je leven inherent sociaal is: het hangt af van en is afhankelijk van anderen. Daarom heb je zowel het recht als de plicht om actief deel te nemen aan maatschappelijke vraagstukken die van invloed zijn, om ze niet op mechanische, onpersoonlijke manieren te laten beslissen en toepassen. Activisme is de realisatie van je sociale potentieel.
Ik ben een migrant uit Portugal, met een achtergrond in politicologie en boekhouding.

Marlies Klinkenberg (25)
Lid sinds: 2021
Functie: Algemeen bestuurder
Opstaan voor een rechtvaardigere wereld en je uitspreken tegen onderdrukkende systemen: dat is wat activisme is voor mij. Als het aan mij lag, was iedereen activist! Voor jezelf en anderen (met name minderheden) opkomen zou een stuk normaler moeten zijn. Naast bestuurslid bij Alert ben ik (medisch) antropoloog verdwaalt op de banenmarkt, klimaatactivist, muziekliefhebber, fan van spelletjesavonden, amateurvoetballer en beginnend boulderaar.