English Nederlands

Over Alert

Sinds 1991 neemt Alert Fonds voor Jongeren (Alert Fonds) een unieke en onafhankelijke positie in binnen de Nederlandse en internationale fondsenwereld. Alert Fonds is een onafhankelijk fonds dat progressieve projecten van jongeren ondersteunt. Alert Fonds wil dat activistische jongeren beter of meer gehoord worden, maar denkt dat alleen jongeren zélf hiervoor kunnen zorgen. Daarom ondersteunt Alert Fonds nationale en internationale jongereninitiatieven met kleine subsidies. Alert Fonds wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste bestuursleden, allemaal vrijwilligers en tussen de 18 en 36 jaar. Daarnaast heeft Alert Fonds één betaalde medewerker in dienst; de coördinator. Om belangenverstrengeling van de coördinator binnen het bestuur te voorkomen, is een vertrouwenspersoon aangewezen buiten het dagelijks bestuur waar de coördinator terecht kan.

Emma Alexandra Broholm (24)
Lid sinds: 2020
Functie: Voorzitter, Algemeen Bestuurder en Coördinator.
Voor mij betekent activisme een stem geven aan gemarginaliseerden in de samenleving en het strijden voor gelijkwaardigheid en duurzaamheid.
Naast Alert Fonds ben ik schrijver, onderzoeker en consultant op het gebied van kinderrechten en klimaatrecht en de intersectie van deze rechtsgebieden.

Hugo Hanema (24)
Lid sinds: 2019
Functie: Secretaris, Algemeen Bestuurder.
Voor mij betekent activisme de realisatie dat rechten van onderdrukte groepen nooit in steen gebeiteld zijn, maar constant verdedigd moeten worden tegen hen die ze zouden ontnemen. Dat gebeurt niet alleen aan de stembus, maar ook door directe actie.
Ik heb een achtergrond in de sociale wetenschappen en ben van plan ook in de economische wetenschap te studeren. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met (radicaal) linkse politiek. Verdere hobby’s zijn onder andere muziek, lezen en schaken.

Joran van Apeldoorn (28)
Lid sinds: 2019
Functie: Penningmeester, vastgoed, Algemeen bestuurder.
Activisme is voor mij het naleven van je eigen moraal boven de wetten en regelgeving die worden opgelegd door machthebbers. Er is enorme onderdrukking in de maatschappij, en er zal dan ook altijd actieve strijd nodig zijn. Ik geloof dat je het sterkste als individu en via directe actie, en weinig zal bereiken als kiezer of consument. In het dagelijks leven ben in onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam over de sociaal maatschappelijke en juridische impact van nieuwe technologieën. Mijn achtergrond is in de wiskunde en informatica.

Ivens Reis Reyner (31)
Lid sinds: 2021
Functie: Algemeen Bestuurder
Met meer dan tien jaar ervaring in het bevorderen van mensenrechten, is hij een queer feministische activist en werkt bij Human Rights Funders Network. Hij kom uit Brazilië en is ook de mede-oprichter van Coletivo Mangueiras, een door jongeren geleiden grassroots-organisatie die zich inzet voor de bevordering van raciale, gender- en seksuele en reproductieve rechtvaardigheid in het land. 

Layla te Rehorst (33)
Lid sinds: 2019
Functie: Algemeen Bestuurder
Met activisme worden de stemmen van de minderheid luider. Ze zorgen voor verandering en groei en kunnen de politieke agenda bepalen. Activisme blijft nodig om een gelijkwaardige samenleving te creëren.
Ik ben een feminist en heb een achtergrond in culturele antropologie en ik werk als marketeer voor een uitgever. In het dagelijks leven ga ik graag naar livemuziek, ga ik klimmen in de Ardennen of ga ik borrelen met vrienden.

Timo Bravo Rebolledo (32)
Lid sinds: 2017
Functie: Algemeen bestuurder
Activisme betekent voor mij het streven naar, en je actief inzetten om progressieve verandering in de samenleving te realiseren. In het dagelijks leven werk ik bij de het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als senior adviseur waar ik me bezig hou met informatiemanagement vraagstukken op het snijvalk van digitalisering en de publieke sector.