English Nederlands

Over Alert

Sinds 1991 neemt Alert Fonds voor Jongeren (Alert) een unieke en onafhankelijke positie in binnen de Nederlandse en internationale fondsenwereld. Alert is een onafhankelijk fonds dat progressieve projecten van jongeren ondersteunt. Alert wil dat activistische jongeren beter of meer gehoord worden, maar denkt dat alleen jongeren zélf hiervoor kunnen zorgen. Daarom ondersteunt Alert nationale en internationale jongereninitiatieven met kleine subsidies. Alert wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste bestuursleden, allemaal vrijwilligers en tussen de 18 en 36 jaar. Daarnaast heeft Alert één betaalde medewerker in dienst; de officemanager.

Emma Alexandra Broholm (24)
Lid sinds: 2020
Functie: A.I. Voorzitter, Algemeen Bestuurder en Office Manager.
Voor mij betekent activisme een stem geven aan gemarginaliseerden in de samenleving en het strijden voor gelijkwaardigheid en duurzaamheid.
Naast Alert ben ik schrijver, onderzoeker en consultant op het gebied van kinderrechten en klimaatrecht en de intersectie van deze rechtsgebieden.

Hugo Hanema (24)
Lid sinds: 2019
Functie: Secretaris, Algemeen Bestuurder.
Activisme betekent: Voor mij betekent activisme de realisatie dat rechten van onderdrukte groepen nooit in steen gebeiteld zijn, maar constant verdedigd moeten worden tegen hen die ze zouden ontnemen. Dat gebeurt niet alleen aan de stembus, maar ook door directe actie.
Ik heb een achtergrond in de sociale wetenschappen en ben van plan ook in de economische wetenschap te studeren. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met (radicaal) linkse politiek. Verdere hobby’s zijn onder andere muziek, lezen en schaken.

Ivens Reis Reyner (31)
Lid sinds: 2021
Functie: Algemeen Bestuurder
Met meer dan tien jaar ervaring in het bevorderen van mensenrechten, is hij een queer feministische activist en werk bij Human Rights Funders Network. Hij kom uit Brazilië en is ook de mede-oprichter van Coletivo Mangueiras, een door jongeren geleiden grassroots-organisatie die zich inzet voor de bevordering van raciale, gender- en seksuele en reproductieve rechtvaardigheid in het land. 

Layla te Rehorst (33)
Lid sinds: 2019
Functie: Algemeen Bestuurder
Met activisme worden de stemmen van de minderheid luider. Ze zorgen voor verandering en groei en kunnen de politieke agenda bepalen. Activisme blijft nodig om een gelijkwaardige samenleving te creëren.
Ik ben een feminist heb een achtergrond in culturele antropologie en ik werk als marketeer voor een uitgever. In het dagelijks leven ga ik graag naar livemuziek, ga ik klimmen in de Ardennen of ga ik borrelen met vrienden.

Maaike van den Berg (28)
Lid sinds: 2018
Functie: Algemeen bestuurslid
Activisme betekent voor mij het positief veranderen van een huidige situatie; je hardmaken voor de rechten van een minderheid of groep en dit aan te kaarten bij een groter publiek. Verandering creëren en anderen enthousiasmeren om ook een eigen steentje bij te dragen.  Ik werk als project adviseur internationale ontwikkeling, waarbij ik projecten ontwikkel op het gebied van het verbeteren van land rechten en voedselzekerheid voor met name vrouwen in verschillende landen in Afrika en Latijns Amerika. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur; aan het hiken, kamperen, mountainbiken, skiën of borrelen. 

Timo Bravo Rebolledo (32)
Lid sinds: 2017
Functie: Algemeen bestuurder
Activisme betekent voor mij het streven naar, en je actief inzetten om progressieve verandering in de samenleving te realiseren. In het dagelijks leven werk ik bij de het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als senior adviseur waar ik me bezig hou met informatiemanagement vraagstukken op het snijvalk van digitalisering en de publieke sector.