English Nederlands

Kom bij het bestuur!

Ben jij een enthousiaste activist, of heb je veel interesse in activisme in binnen- en buitenland? En heb je zin om met ons Alert draaiende te houden en jonge activisten te steunen? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Alert Fonds voor Jongeren is een fonds dat progressieve acties, protesten en andere activistische projecten van jongeren ondersteunt. Al sinds 1991 wordt Alert gerund door een gezellige groep vrijwillige bestuursleden. Wij willen dat activistische jongeren beter en meer gehoord worden, en denken dat jongeren daar zelf het best voor kunnen zorgen. Als fonds zijn we onafhankelijk van donateurs, en daarmee hebben we de unieke positie dat we volledig vrij zijn veel verschillende nationale én internationale initiatieven te steunen die wij goed en belangrijk vinden. Dit worden je mede-bestuursleden.

Wat doet een bestuurslid?

Als (algemeen) bestuurslid ben je onderdeel van een gezellig en betrokken bestuur – veel van ons zijn zelf actief in de actiebeweging – dat doorgaans bestaat uit minimaal zes personen. Naast het dagelijks bestuur (de voorzitter, penningmeester en secretaris) hebben de overige leden een meer algemene rol in het beoordelen van de aanvragen en het draaiende houden van Alert.

Hieronder beschrijven we wat uitgebreider wat je zult gaan doen:

  • Je neemt elke maand deel aan een vergadering waarin de binnengekomen aanvragen besproken worden. Deze vindt online plaats. Daarnaast is er, wanneer mogelijk fysiek (doorgaans in Amsterdam of Utrecht, je reiskosten worden vergoed), elke maand een vergadering of werkmiddag voor overige zaken. De bijeenkomsten sluiten we graag af met een drankje!
  • Afhangende van je eigen interesse werk je mee aan zaken als (externe) communicatie en outreach, het beheer van onze social media-kanalen, het organiseren van bestuursuitjes en meer.
  • Je bezoekt zo nu en dan acties en protesten van (potentiële) aanvragers in Nederland: zo vergroten we onze naamsbekendheid en leren we elkaar ook buiten de vergaderingen om wat beter kennen.
  • Je neemt deel aan het jaarlijkse bestuursweekend.
  • Als bestuurslid besteed je ongeveer 10 uur per maand aan vergaderingen en voorbereiding. Afhankelijk van je taken kan het zijn dat je soms iets meer tijd kwijt bent. 

Wat breng je mee?

  • Je bent enthousiast over activisme en de doelstellingen van Alert.
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (de vergaderingen zijn in het Nederlands, de meeste aanvragen zijn in het Engels).
  • Je bent (grotendeels) woonachtig in Nederland, zodat je de bestuursvergaderingen en het bestuursweekend bij kan wonen.
  • Je bent tussen de 18 en 36 jaar.

Het is een pre (maar zeker geen vereiste) als:

  • Je zelf connecties hebt binnen het Nederlandse/internationale activistennetwerk.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd om je bij ons bestuur aan te sluiten? Stuur dan een korte motivatie naar voorzitter@alertfonds.nl (en voeg je CV in de bijlage toe). Als we deze ontvangen hebben zullen we je z.s.m. uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, naar aanleiding waarvan het bestuur (en natuurlijk jijzelf) besluit of er een goede match is.

Twijfel je nog? Voor al je vragen – of als je een keertje mee wil kijken bij een vergadering – kun je terecht bij voorzitter Marlies Klinkenberg via voorzitter@alertfonds.nl!