English Nederlands

Vacature: Algemeen bestuurder

juni 5, 2021

Alert Fonds voor Jongeren zoekt versterking: Kom jij bij het bestuur als Algemeen bestuurder?

Ben jij een enthousiaste activist, of heb je veel affiniteit met activisme in binnen- en buitenland? Ben je jonger dan 36 jaar en heb je zin om samen met ons Alert draaiende te houden en jonge activisten te steunen? Lees dan verder!

Wie zijn wij?

Sinds 1991 neemt Alert fonds voor jongeren een unieke positie in binnen de Nederlandse en internationale fondsenwereld. Alert is een onafhankelijk fonds dat progressieve projecten van jongeren ondersteunt. Alert wil dat activistische jongeren beter en meer gehoord worden, en denkt dat jongeren zelf daar het best voor kunnen zorgen. Daarom ondersteunt Alert nationale en internationale jongereninitiatieven met kleine subsidies. Alert wordt gerund door een groep enthousiaste en  vrijwillige bestuursleden tussen de 18 en 36 jaar.

We zijn op zoek naar één of meerdere Algemeen bestuurslid/ leden (M/V/X)

De functie

Als algemeen bestuurslid ben je deel van een gemotiveerd en betrokken bestuur dat bestaat uit minimaal negen personen. Naast het dagelijks bestuur (de voorzitter, penningmeester en secretaris) hebben de overige leden een meer algemene rol en maken ze deel uit van één van de 3 commissies: Interne Zaken, Documentatie & Administratie, en Media, Communicatie & Outreach. De vergaderingen en voorbereiding kosten je gemiddeld 12 uur per maand.   

Wat ga je doen?

 • Je neemt deel aan de bestuursvergaderingen, die wisselen tussen Utrecht en Amsterdam (18 per jaar). Vanwege Covid-19 vergaderen we nu tijdelijk niet op locatie, maar via video-conference.
 • Je beoordeelt elke maand de binnengekomen projectaanvragen en eindverslagen (verantwoordingen) samen met andere bestuursleden;
 • Je neemt deel aan het jaarlijkse bestuursweekend;
 • Je neemt deel in één van de drie commissies (Interne Zaken, Media, Communicatie & Outreach, of Documentatie & Administratie).
 • De tijdsinvestering van bestuursleden is ongeveer 12 uur per maand. Afhankelijk van de taken en commissie waarin je deelneemt, kan incidenteel meer tijd nodig zijn.

Wat breng je mee?

 • Je voelt je verbonden met de doelstellingen van Alert;
 • Je hebt (bij voorkeur) zelf  ervaring met jongerenactivisme;
 • Je hebt (bij voorkeur) bestuurservaring;
 • Je bent een teamspeler en pakt proactief klussen op;  
 • Je hebt inzicht in politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en, bij voorkeur, kennis van activisme, ontwikkelingssamenwerking of filantropie.
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal; in aanvulling daarop zijn Spaans en Frans een pre. 
 • Je bent (grotendeels) woonachtig in Nederland, zodat je de bestuursvergaderingen en het bestuursweekend kan bijwonen.

Pand Beheer

Alert Fonds is op het moment tevens opzoek naar een bestuurder die zich bezig houdt met pand zaken. Alert Fonds heeft een eigen pand in bezit, waardoor wij geheel onafhankelijk zijn van donateurs. Heb jij interesse in vastgoed en pandbeheer? Misschien is de pandfunctie dan wel iets voor jou. Het takenpaket van de pand bestuurder komt er voornamelijk op neer dat je dé persoon bent die het contact met onze jongerenhuisvester Socius onderhoudt. Je regelt alle praktische pandzaken en koppelt deze terug aan je mede-bestuursleden. Overige taken zijn als die van algemeen bestuursleden. Heb je interesse, laat het ons weten in je motivatiebrief!

Wat biedt Alert?

Een gemotiveerde en gezellige groep medebestuursleden, die naast de bestuurstaken ook bestuursuitjes en gezamenlijke trainingen doen. Het betreft een vrijwillige, onbetaalde functie, maar er is een reiskosten- en maaltijdvergoeding beschikbaar per vergadering. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiatief en het uitwerken of oppakken van ideeën die passen bij Alert.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om bij een dynamische, informele organisatie te komen werken, mail je motivatie en CV dan naar voorzitter@alertfonds.nl. Meer informatie over de vacature is te verkrijgen bij de voorzitter Emma Broholm via voorzitter@alertfonds.nl.

Sollicitatiegesprekken worden gehouden via video-conference met de sollicitatiecommissie. Op basis van haar aanbeveling neemt het bestuur haar besluit.