English Nederlands

Food Autonomy Festival

januari 26, 2021

De Luktemeerpolder, gelegen tussen Amsterdam Osdorp en Schiphol, dreigt te verdwijnen odat de Gemeente Amsterdam van plan is de bestemming van het stuk land te veranderen tot een bedrijventerrein. Zo zijn er op het moment bouwplannen om een warenhuis te bouwen op vruchtbare grond. Verschillende actiegroepen en bewoners hebben zich ingezet om de grond te behouden. De polder is immers een inherent deel van de biologische landbouw in Amsterdam.

Zo ook ASEED. De actiegroep organiseerde op een stuk land naast de polder het Food Autonomy Festival. 14 mensen kwamen bijeen om een banner op te hangen aan het hek wat nu de polder omringt. Op de banner werd verwezen naar de petitie gestart door Behoud Lutkemeer, waarin ze de gemeente Amsterdam oproepen om de bestemming van de Lutkemeerpolder definitief naar ‘agrarisch’ om te zetten.

De polder ligt tegenwoordig kaal. Als solidariteitsactie heeft ASEED de polder bezaaid met seedbombs. De groep is tot 4 uur ’s middags bij de polder gebleven, waarna zij met een kleine groep naar het stadscentrum van Amsterdam zijn gefietst. De banner is vervolgens in de Spuistraat opgehangen, om zo de zaak omtrent de Lutkemeerpolder ook naar het stadshart te brengen.