English Nederlands

Girls’ Peace Academy

oktober 8, 2020

Op welke manier kan je aan een breed publiek duidelijk maken welke rol meisjes moeten hebben als voorvechters van vrede? Op welke manier kan je meisjes versterken, in hun kracht zetten, inspireren en een actieve rol laten spelen bij vrede opbouw?

De organisatie Udruženje ‘’KAS’’ Banja Luka heeft met dit project meisjes wegwijs gemaakt over verschillende aspecten van vrede, zoals vrede activisme en vredesopbouw. Met deze opgebouwde kennis hebben deze meisjes ongeveer 1000 vredeskaarten gemaakt, die verstuurd worden naar meisjes in Bosnië en Herzegovina. Met het uitsturen van de kaarten werd inspiratie verstuurd aan meisjes om voorvechters te worden voor vrede en vredesopbouw.

Het project ‘Girls’ Peace Academy’ heeft de nadruk gelegd op het belang van voortdurende jongerenactivisme tijdens de COVID-19 pandemie, activisme van meisjes en peer-to-peer learning. Het uitsturen van een positieve boodschap met inspiratie voor vrede geeft hoop en aandacht op de belangrijke rol die meisjes hierin spelen.