English Nederlands

Short Stay? No Way! – Nederland

augustus 30, 2020

Een groep jongeren heeft zich in de maand mei verzet tegen een short stay appartementencomplex in den Haag. Door het gebouw een maand te bezetten en de buurt te informeren en betrekken, hebben ze druk gezet bij de verantwoordelijke wethouder en een sterke strijd geleverd. Ondanks dat de vergunning uiteindelijk niet is ingetrokken of aangepast, hebben ze wel de handvatten gegeven aan de buurt om door te vechten en zich verder te verzetten tegen projecten die bijdragen aan de woningnood. https://shortstaynoway.noblogs.org/ 

short stay

“Wij vonden het belangrijk om aandacht te vragen voor woningnood en om een stem te laten horen tegen de bouw van een shortstay appartementencomplex in het Zeeheldenkwartier. Wij zijn een groep jongeren met een activistische achtergrond. We hadden het gebouw aan de Waldeck Pyrmontkade gekraakt omdat we geen keus hadden. De huur is te duur en als je inkomen niet hoog genoeg is, of als je niet genoeg geluk hebt is de kans op een betaalbare huurwoning bijna onmogelijk. Hier wilden wij aandacht voor vragen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de buurt aangezien zij straks een shortstay appartementencomplex moeten verwelkomen terwijl dat niet eens is toegestaan in die buurt.”