Eerste MVP-Award 2018 naar Popular Alternative

popular-alternative-logo

De eerste MVP-Award van 2018 is uitgereikt aan Popular Alternative uit Columbia.

Popular Alternative is in 2016 opgericht door jongeren met een gemeenschappelijke droom: een wereld zonder oorlog, waar vrede overheerst. Ze zijn zich ervan bewust dat, om dit grotere doel te bereiken, eerst de structurele problemen die in Colombia heersen aangepakt moeten worden. Ze focussen zich hierbij op mensenrechten, het versterken van de democratie, sociale- en economische rechten en gendergelijkheid.

Hun project Young People Changing the World, dat in november 2017 plaatsvond, is hier een mooi voorbeeld van: een interregionale actie waarbij via verschillende wegen jongeren en jongerenorganisaties samengebracht werden. Niet alleen om te vechten tegen armoede en maatschappelijk geweld, maar ook om de jongeren aan te moedigen voorop te lopen in de strijd voor mensenrechten en tegen sociale ongelijkheid.

De award is overhandigd aan de Coordinator Regional Alternative Popular, Natalia Alejandra Rodriguez Buitrago.

Voor meer informatie over Popular Alternative, zie hun Facebookpagina.

Alert Fonds reikt twee keer per jaar de MVP-award uit. Deze “ Most Valued Project” award is bedacht om succesvolle en waardevolle initiatieven aan te moedigen en hen erop te attenderen dat hun werk zeer gewaardeerd wordt. De prijs van 1000 euro is bedoeld voor de heropleving van een oud, of de ontwikkeling van een nieuw project.