MVP AWARD: NRC.Nept | Nep krant wint echte prijs

 

mvp-award-1024x764

Nep krant wint echte prijs

De allereerste MVP-award van Alertfonds is afgelopen vrijdag 24 mei uitgereikt. De award werd toegekend aan de makers van nrcnext.info. Jelle Goezinnen, een van de initiatiefnemers, nam deze namens hen in ontvangst.

Vorig jaar heeft nrcnext.info twee dagen voor de verkiezingen van september de NRCnept verspreid. Deze parodie op het NRCnext was een ideologischere en positievere versie van de gebruikelijke ochtendbladen om lezers ervan bewust te maken dat een meer sociale en duurzame samenleving mogelijk is.  Uiteindelijk zijn 175.000 exemplaren verspreid over 46 stations in heel Nederland. Het is vanwege deze creatieve actie dat de eerste MVP-award aan hen werd uitgereikt.

Alert fonds reikt vier keer per jaar de MVP-award uit. Deze award ‘for Most Valued Projec’ is bedacht  om succesvolle en waardevolle initiatieven aan te moedigen en hen erop te attenderen dat hun werk zeer gewaardeerd wordt. De prijs van 750 euro is bedoeld voor de heropleving van een oud of de ontwikkeling van een nieuw project.

Alert is een onafhankelijk fonds die wereldwijd subsidies geeft aan eenmalige en kleinschalige projecten georganiseerd voor en door jongeren met progressieve initiatieven. Zij streven naar een rechtvaardige verdeling van kennis, kapitaal, macht en een beter milieu. Alert bestaat sinds 1991 en wordt bestuurd door jongeren tot 32 jaar.

 

http://www.alertfonds.nl/nrcnext.info