MVP Award voor Climate Games

alerta1

Op zondag 4 december reikte het Alert Fonds voor Jongeren haar MVP (Most Valued Project) Award uit aan Isa Fremeaux van Climate Games.

Tijdens de klimaattop in Parijs in december 2015 riep Climate Games via het internet op tot ‘creatieve ongehoorzaamheid’. Teams konden zich via de website van Climate Games opgeven om mee te doen aan het spel, waarna ze zelf een creatieve interventie bedachten en uitvoerden in de straten van Parijs en ook in grote steden in de rest van de wereld. Via de website konden spelers elkaar tijdens het spel ook op de hoogte houden van de positie van Team Blue (beveiliging en politie) om zodoende confrontaties tussen de activisten en hun blauwe opponenten in de echte wereld te voorkomen. Tegen het einde van de klimaattop werden prijzen uitgereikt aan de teams die op de meest creatieve manier geprotesteerd hadden.

Het prijzengeld van 1000 euro wordt door Isa Fremeaux en John Jordan ingezet voor hun cursusprogramma rond kunst en activisme.

Alert heeft grote bewondering voor deze innovatieve en creatieve manier van actievoeren en moedigt Isa en John aan door te gaan met hun activistische projecten: Let the games continue!