In een avond duizenden euro’s uitdelen

photo-1459257831348-f0cdd359235f

Een fietsfestival in Polen, climate games in Nederland en een pride parade in Skopje. Bij het Alertfonds komen allerlei soorten jongereninitiatieven binnen, vanuit alle hoeken van de wereld.
Voor de zomer van dit jaar heb ik gesolliciteerd naar de functie van bestuurslid bij het Alertfonds, zoals elke sollicitant werd ik uitgenodigd om mee te kijken met een bestuursvergadering. Vanaf die eerste vergadering wist ik dat ik zou gaan werken in een leuk team voor een mooi fonds, dat inspirerende projecten steunt.

Toch twijfelde ik om te solliciteren. Weer een bestuursfunctie?

Ik ben net begonnen aan mijn eerste baan en doe al van alles ernaast. Al snel bleek dat mijn werkervaring, mijn werk voor het Alertfonds alleen maar versterkt. Elk bestuurslid doet wat ernaast: studie en/of (vrijwilligers)werk voor een maatschappelijke organisatie, stichting of een politieke partij. Met onze ervaring en netwerk, kunnen wij niet alleen goed projectplannen beoordelen maar ook deze inhoudelijk adviseren en initiatieven aan elkaar koppelen.

Als jong bestuurslid bij het Alertfonds zit je in een bijzondere positie: je mag vanuit je eigen ervaring en oordeel projecten beoordelen en besluiten of er een financiële bijdrage wordt toegekend. Dat was een lekker gevoel na mijn eerste vergadering: nog nooit heb ik in één avond duizenden euro’s uitgegeven. In goed overleg met de bestuursleden bepalen we maandelijks naar welke projecten een zak met geld naar toe gaat, natuurlijk in ruil voor goede verantwoording.

Zo ben ik heel trots op de steun voor de organisatie Cleaning Out The Closet; een toneelgroep die het toneelstuk ‘Homonologen’ zal opvoeren voor duizenden middelbare scholieren. In het toneelstuk laten de theaterspelers vanuit eigen ervaring de ontdekking van hun seksuele identiteit zien. Acceptatie en herkenning staan hier centraal.

Als nieuw bestuurslid hoop ik nog vaak te worden verrast en geïnspireerd met de verschillende projectaanvragen die we zullen ontvangen.