Algemeen bestuurslid Alert fonds voor jongeren

Wil je ervaring op doen in het beoordelen van projectaanvragen en meer inzicht krijgen in de fondsenwereld? Een netwerk opbouwen van organisaties die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling en maatschappijverandering? Lijkt het je leuk om bij elkaar te komen met een enthousiaste groep jonge mensen om je in te zetten voor jongeren wereldwijd? Dan is een bestuursplek bij Stichting Alert Fonds voor Jongeren wellicht iets voor jou!

Alert is op dit moment op zoek naar enthousiaste jongeren om haar team te versterken. Alert geeft wereldwijd subsidies aan eenmalige en kleinschalige projecten voor en door jongeren met progressieve ideeen & initiatieven. Het bestuur van Alert bestaat uit jongeren tussen de 18 en de 32 jaar. Zij behandelen de aanvragen en kennen de subsidies toe, in totaal geeft Alert jaarlijks ongeveer EU 50.000 aan activistische projecten voor en door jongeren.

Alert is een onafhankelijk fonds, dat projectbudget beschikbaar stelt aan activistische jongeren via snelverzoeken (max 250,-) Aanvragen 1500 euro en awards (1000 euro, 2x per jaar, uitgekozen door Alertbestuurders).

De thema’s waar we bij projecten op letten zijn:
1. Sociale en Politieke Participatie
2. Milieu en Duurzaamheid
3. Emancipatie en Seksuele Rechten
4. Vrede en Dialoog
5. Mensenrechten en mondiale rechtvaardigheid

Er wordt van bestuursleden verwacht dat ze Р1 keer per maand aanwezig zijn op de algemene vergadering, onder andere om projecten te beoordelen en andere bestuursleden te spreken over belangrijke zaken. Рdeelnemen aan een van de verschillende commissies binnen Alert Рminimaal 3 uur per week tijd hebben voor Alert. Wil je meer informatie, dan kun je altijd contact opnemen met alert@alertfonds.nl of een keer een vergadering bijwonen!